Deniz Börülcesi

20160508denizbrlcs

Burada daha kalorili yiyecekler olur genelde ama bu aralar yarışma projesi vs. derken yoğunluktan yeni kurabiyeler denemeye zamanım olmadı.


Deniz börülcesini yıllar öncesi denemiştim; sonrasında çok da özlemedim. Bu sene tekrar gündeme aldık, içine çok az sarımsak ilave ettim, artık özleyeceğim bir hale geldi 🙂 Yine çok az sarımsaklı yazlık bir salatam daha var, onu da yazın yazarım inşallah.

Malzemeler

1 bağ deniz börülcesi

1/2 limon (max.)

1 diş sarımsak (max.)

zeytinyağı

Yapılışı

Deniz börülcesi yıkanıp, kaynar suya atılır, 10-15 dakika kadar haşlanır. Dalları çok ince, taze ise 15 dakikayı bulmamasında fayda var. Sonra süzülüp ılındığında dalları teker teker baş kısmından tutulup sıyırarak temizlenir. İçindeki kılçık gibi kısımların hepsinin ayıklanması gerekiyor. 

Temizlemeye başlamadan önce 1 diş sarımsak, limon suyuna bırakılır. Temizlendikten sonra limon sosu ve zeytinyağı gezdirilir, tuz kullanmaya hiç gerek yok.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s