>Portakallı Haşhaşlı Kek

>

Tarif Oktay Usta‘dan, 2 yumurtalı haliyle baton kalıba uygun olabilirdi ama o an aklıma gelmediğinden, ölçüyü -26 cm. çapındaki kalıp için- 1,5 katına çıkardım ve biraz değişiklik yaptım.


Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
0,5 su bardağı sıvı yağ
0,5 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1,5 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı

170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kek kalıbı yağlanmış ve muhakkak unlanmış olmalıdır çünkü 7-8 yıl önce yaptığım bir haşhaşlı kekin yarısı kalıpta kalmıştı, o günden beri hep borcamda pişiriyordum. Bunu dalgınlıkla kalıba koydum ama kalıbı satan esnafın önerisini dikkate alarak -daha uzun ömürlü olması için- kalıbı bir dizi işlemden geçiriyorum. Bu yüzden yapışmamış olmalı.

Kek kalıbını önce tereyağla (katı yağ tavsiye etmişti) yağlıyorum, sonra buzdolabına atıyorum, bu arada keki hazırlıyorum. Kalıbı dolaptan çıkarıp her tarafını unluyorum ve ondan sonra hamuru boşaltıyorum. Bu şekilde, kalıbı olabildiğince yalıtmış oluyoruz. Bunu her çeşit kekte yapıyorum.
Reklamlar

6 thoughts on “>Portakallı Haşhaşlı Kek

  1. >Ne hoş bir renk olmuş böyle 🙂 çilli kek de diyorlarmış bu haşhaşlı keklere 🙂 çok güzel elinize sağlık Meliha hanım.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s