Kabak Oturtma

20160529kabakoturtma

Kıymalı olmasına rağmen hafif bir yaz yemeği oluyor.


Malzemeler

1 kg. kabak

200 gr. kıyma

1 büyük soğan

1-2 diş sarımsak

2-3 domates

1/2 demet dereotu (veya 1 demet)

tuz, karabiber, pul biber

1/3 su bardağı zeytinyağı + kızartmak için gerektiği kadar

Yapılışı

Kabakların kabukları bıçağın tersiyle çok az sıyrılır, kabaklar önce uzunlamasına kesilip sonra iri dilimlere bölünür ve kızartılır. 1 kaşık yağ kullanarak az yağlı fritözde kızartıyorum ve 30 dakika tutuyorum, hafif oluyor. Kabaklar kızarırken diğer yanda yayvan bir tencerede önce soğan kavrulur, ardından ince dilimlenmiş sarımsak ve kıyma kavrulur. Rondoda çekilmiş domates eklenip suyu çektirilir, baharatlar eklenir. Bu arada pişen kabaklar ve dereotu ilave edilir, çok az da sıcak su eklenip 2-3 dakika kısık ateşte tutulur. Demlenince yemeğe hazırdır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s