Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Tadı, tarzı etimek tatlısına çok benziyor. 

Malzemeler

1 paket kemalpaşa tatlısı (200 gr.)
4 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker (400 gr.)

1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
damla sakızı

200 ml. krema

Yapılışı

Kemalpaşa tatlısı -üstündeki tarifte 1’er kg. su ve toz şeker yazsa da- yukarıdaki ölçülerle hazırlanır. (Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirdim. Pakette şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatılır yazıyor ama bu kadar az şekerle şerbetin koyulaşmasını beklemiyoruz tabi, zaten tatlılar yumuşayınca pişmiş demektir.) Kevgirle şurubu süzdürülüp büyük kare borcama dizilir. Muhallebi pişirilip üstüne yayılır. Soğumaya başlayınca üstüne çırpılmış krema yayılır. Dinlendiğinde servise hazırdır.

Kullandığım Kemalpaşa tatlısı, gerçek Kemalpaşa tatlısıydı; M.Kemalpaşa’dan gelen akrabalarımız getirmişler, sağolsunlar. 1 paketten 25 adet kemalpaşa tatlısı çıktı. 5’e 5 lik matris halinde dizince tepsiye tam geliyor. 

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı” üzerine bir yorum

Rumma Nar için bir cevap yazın Cevabı iptal et