Çilekli Tart – 2

30-40 dakikada hazırlanıyor, buzdolabında 5-6 saat dinlenince servis yapılabilir.

Hamur Malzemeleri

  • 125 gr. tereyağ (soğuk)
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (42 gr.)
  • aldığı kadar un (yaklaşık 250 gr.)

Krema Malzemeleri

  • 500 ml. süt
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • çilek

Yapılışı

Hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılıp sert bir hamur olacak şekilde un eklenerek yoğrulur. Hamur, yağlanmış 25 cm. çapındaki kalıba elle yayılır (merdaneyle açmak da mümkün tabi), üstünde çatalla delikler açılır. 170 dereceli fırında biraz pembeleşecek şekilde (yaklaşık 15-20 dakika) pişirilir. Krema malzemeleri çırpma teli yardımıyla pişirilir, vanilya piştikten sonra eklenir. Ocaktan alınıp arada bir karıştırılarak kabuk tutmaması sağlanır. Krema ılındığında tart tabanının üstüne yayılır, meyvelerle süslenir ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır. 

Aynı gün içinde tüketileceği için tart jölesi kullanmadım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s