Vişneli Kakaolu Tepsi Keki

Tefal’in kocaman bir kek tepsisi var, dikdörtgen ve 1,5-2 ölçü alacak hacimde, içten içe 23×36 cm. İşte ona tam geliyor.



Malzemeler


5 yumurta

1+2/3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ayran

1 su bardağı zeytin yağı

1 su bardağı kakao

3 su bardağı un

1,5 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker

1 su bardağı vişne taneleri

 

Yapılışı


Bilinen sırayla çırpılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye boşaltılır üstüne vişne taneleri dizilir. 175 derecede 2. seviyede alt-üst ayarda 40-42 dakika pişirilir, kürdan testi yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s