Patlıcan Kebabı

Yapımı çok kolay, pişme süresinin uzun olması dışında çok kullanışlı bir tarif, hiç yorulmadan misafir ağırlamayı sağlıyor. Ve kesinlikle çok lezzetli. 


Malzemeler

800-900 gr. orta yağlı kıyma (dana-kuzu karışık)

1 büyük soğan rendesi

1/2 su bardağı galeta unu

1/2 su bardağı su

tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

6 kemer patlıcan

1 büyük domates

3-4 biber

30-40 gr. tereyağ

zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı su (veya biraz daha az)

Yapılışı

Köfte yoğrulup kalın bezeler yapılır. Patlıcanlar 2 parmak eninde dilimlenip tuzlu suya alınır. Büyük dikdörtgen borcama bir patlıcan bir köfte olmak üzere 4 sıra halinde dizilir. Aralara küçük domates, biber dilimleri koyulur. Salça suda ezilir, zeytinyağı da eklenerek kaşıkla malzemelerin üstüne gezdirilir. Tereyağı küçük küpler halinde dağıtılır.

Üstü önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile örtülüp 200 derecedeki fırında ikinci seviyede 90 dakika pişirilir, patlıcanlar pişene kadar; fırına göre süre değişebilir. Sonra üstü açılıp biraz kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir. 

Not: Malzemelerin miktarları kesin değil yaklaşıktır. Daha fazla miktardaki kıymanın tamamını yoğurup yetecek kadarını tarifte kullandım, o yüzden tahminen yazıyorum. 

Pişmesi çok uzun sürdü, bir dahaki sefere daha yüksek derecede pişirirsem sonucu yazarım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s