Çikolatalı Yulaflı Kurabiye

Böyle bir şey hayalimde dolaşırken mutfağa geçip doğaçlama yaptım; çok güzel oldu:)



Malzemeler


125 gr. tereyağ

125 gr. çikolata

2 yumurta

2/3 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı ayran (veya süt -evde ne varsa-)

2,5 su bardağı yulaf ezmesi

1 su bardağı kuru üzüm

1,5 su bardağı un

1/2 paket kabartma tozu

çok az tuz


Yapılışı


Benmariye eritilmek üzere çikolata parçaları koyulur, üstüne tereyağ küpler halinde eklenir. Çikolatanın çoğu eridiğinde -ki zaten çok sıra sürüyor- kase benmariden alınır, karıştırılarak tereyağ eritilir. 


Toz şeker eklenip karıştırılır, bu arada biraz daha ılınmış olacaktır. Yumurtalar ve ayran eklenip karıştırılır. Ardından un, kabartma tozu karışımı, tuz, sonra da yulaf ezmesi ve son olarak da üzüm eklenir.


Küçük dondurma kaşığıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı bırakılıp üstü çok az düzlenir. (32 top çıktı)


170 derece ısıtılmış fırında 3D ısıtmada 3. seviyede 12 dakika pişirilir. 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s