Pekmezli Etimek Tatlısı

Arda’nın tarifi karamelli etimekli tatlısına bir alternatif oldu, biz beğendik. Farklı olarak karamel yerine pekmez, krema/krem şanti yerine labne giriyor ve tatlı 2 katlı yapılıyor. Damla sakızı da olabilirdi aslında, yakışır kanaatimce.


Arda 9 adet dizip 2 kat çıkmıştı, hem şerbeti hem de muhallebisi kalınca küçük borcama 4 adet daha dizdim, yine 2 katı tabi. Toplamda 2 paket etimekten 2 adet arttı ve tepsi olarak borcamın büyük ve küçük kare tepsilerini kullandım.


Malzemeler


26 adet etimek (2 paket)

1 su bardağı pekmez

2 su bardağı su (1’i sıcak)


1 lt. süt

1 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı un

2 yemek kaşığı nişasta (silme ile tepeleme arası)

1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker

200 gr. labne peyniri


dövülmüş ceviz (arası ve üstü için)

hindistan cevizi (üstü için)


Yapılışı


Labne dışındaki malzemelerle muhallebi pişirilir. Kaynayınca içine labne eklenir.


Pekmez ve su karıştırılır, etimekler içine batırılıp çıkarılır ve tepsiye dizilir, üstüne de 1’er yemek kaşığı şerbet dökülür. Ardından muhallebinin yarısı üstüne gezdirilir. Ceviz serpilip katlar tekrarlanır, üstüne hindistan cevizi de serpilip buzdolabında dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s