Tarçınlı Bisküvi

trcnbis20170226

Bu ölçü kurabiyede iyi sonuç veriyor; damla çikolatalı ve üzümlüde olduğu gibi tarçınlıda da gayet başarılı oldu. Büyük hevesle aldığım desenli merdaneyi test ettim ayrıca 🙂



Malzemeler


250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı zeytinyağ

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tarçın (küçükçe bir kaşık)

2 tatlı kaşığı zencefil

çok az muskat rendesi

aldığı kadar un

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker


Yapılışı


Ele yapışmayan, çok da katı olmayan bir hamur yoğrulur, merdaneyle unlanmış tezgahta açılır. Desenli merdane unlanarak hamurun üstünden bastırarak geçilir, istenilen ebatlarda dilimlere bölünüp 170 dereceli fırında biraz pembeleşene kadar pişirilir, 20-25 dakika civarı sürer.


Kabarınca desenler biraz silikleşeceği için fırına atmadan önce belirgin olması gerekiyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s