Ispanaklı Kol Böreği

20170203spnkklbrk

Çalışmadığım yıllarda el açmasını yapardım. Şimdi bütün haftanın yemeklerini yaptığım pazar gününde ıspanak yıkamak yeterince zaman aldığından hazır yufka tercih ediyorum.


Malzemeler

5 yufka

1 kg. ıspanak

1 demet taze soğan

1 demet dereotu

tuz, karabiber, pul biber

tereyağ – zeytinyağı karışımı

Yapılışı

Yufkaya yağ gezdirilir, bir ucu ikiye katlanıp  ıspanaklı harç koyulup sarılır. Tepsiye dizilip yağlanır. 210 dereceli fırında alt-üst ayarda ve 2. seviyede pembeleşene kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s