Karnabahar Kızartması

20170112karnabaharkzrtm

Karnabaharın en çıtır hali. Kokusu da hissedilmiyor sarımsaklı yoğurt eşliğinde olunca.


Malzemeler

1 orta boy karnabahar

yarım limon suyu

tuz

2 yumurta

1 şişe maden suyu (200 ml)

1 su bardağı un

kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Karnabahar çiçeklerine ayrılıp tuzlu, limonlu suda biraz yumuşayana kadar haşlanır; 7-8 dakika gibi. Süzülüp ılıtılır. Yumurta, maden suyu ve un çırpılır. Karnabahar parçaları bu sosa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Peçete serilmiş bir tabağa alınıp fazla yağından kurtarılır.

Servis önerisi; üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve üzerine toz biber yakılmış yağ gezdirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s