Müceddere

20160930mcddr

Güneydoğu mutfağına ait, tarifi 24Kitchen aşçılarından Maksut Aşkar’dan öğrendim. Beğendik, tekrar uygulamak üzere burada yayınlayabilirim 🙂



Malzemeler


2 su bardağı bulgur

1 su bardağı yeşil mercimek

3 su bardağı su

1 yemek kaşığı domates salçası

1 soğan

tuz, pul biber

zeytinyağı + tereyağ


Yapılışı


Mercimekler sıcak suya koyulur. Tencerenin kapağı örtülüp kısık ateşte 15 dakika pişmeye bırakılır. Maksut Aşkar soğanın tamamını salataya doğrar gibi uzun dilimler halinde doğrayıp yarısını ayrı bir tavada tereyağda kavurarak pilav piştikten sonra üstüne gezdiriyor. Benim pişmiş soğanla aram olmadığı için çeyrek soğanı o şekilde yaptım ve kendi tabağıma koymadım, pilavın içine giren kısmını ise yemeklik doğradım. 


Pilav tenceresinde zeytinyağda (tereyağı da ekledim) soğan kavrulur, ardından az suda ezilmiş salça eklenir. Tuz ve az miktarda pul biber sonra bulgur eklenir. Bu arada 15 dakika dolacaktır, mercimek süzüp tencereye ilave edilir. Hemen 3 bardak sıcak su eklenip kısık ateşte üstü örtülüp pişmeye bırakılır. 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s