Fırında Patates (Elma Dilimi)

20160613frnpatates

Ne kadar basitmiş, çok ölçüde ve hiç uğraştırmayan bir garnitür oluyor.


Malzemeler


patates

zeytinyağı

kekik

pul biber

yağlı kağıt


Yapılışı


Orta boy patatesler 8’e bölünür, yani ince elma dilimleri oluyor. Patatesin kabukları inceyse soymaya gerek yok. Yağlanıp baharatlanır -tuz kullanmadım- yağlı kağıt serilmiş tepside önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına verilir. 2 seviyede, alt-üst ayarda, 40 dakikada pişer; çatalla kontrol etmekte fayda var yine de.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s