Peynirli Kabak Sandal

20160613peynirlikabaksandal

Yapımı kolay, hafif bir yemek. Lezzetli de aynı zamanda.



Malzemeler


2 kabak

kaşar, tulum ve beyaz peynir

1/2 demet dereotu

karabiber, pul biber

1 yumurta

çok az zeytinyağı


Yapılışı


Kabaklar uzunlamasına kesilip içi oyulur. Kaynar suya bırakılıp 10 dakika haşlanır, kapağı kapatmadan kontrollü olarak haşladım; tam pişmiş olmaması lazım fırına da gireceği için. Kabakların oyulan içi bıçakla daha küçük parçalara bölünür, göz kararı peynir eklenir. Tulum da olması şart değil, tariflerde beyaz ve kaşar karışımı yazılmış çoğunlukla ama lezzet vermesi için kullandım. Sonra kabaklar borcama alınıp içleri doldurulur. 180 dereceli fırında alt-üst ayarda 2. seviyede 40-45 dakika pişirilir, kızarması bu kadar uzun sürdü.


Tarifte 1 yumurta var ama yaparken 2 koymuştum; fazlası aktı ve eriyen peynirle birlikte tepsinin zemininde yorgan gibi kabardı 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s