Vişneli Pasta

DSCF1654

Kaç yıldır pandispanyalı pasta yapmamıştım. Bu başlangıç olsun, devam edelim inşallah 🙂



Malzemeler


3 yumurta

150 gr. şeker

150 gr. un

7 gr. kabartma tozu

çok az tuz


0,5 lt süt

1 çay bardağı un

1 çay bardağı nişasta

2 yumurta sarısı

1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker

1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker

200 ml. krema


Yapılışı


Önce yumurta akları şeker, tuz ilavesiyle köpürtülür, sonra sarıları da ilave edilip çırpılır. Diğer malzemeler kaşıkla yedirilir. 175 dereceli fırında 2. seviyede turbo ayarda pişirilir. Soğuduktan sonra ikiye kesilir.


Krema dışındaki malzemeler çırpma teli yardımıyla pişirilir. Piştikten sonra çırpılarak bir miktar soğuması sağlanır, ardından soğuk krema eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Bu arada oda sıcaklığına inmiş oluyor. Pastanın arasına, kenarlarına ve üstüne sürülür. Bir miktarıyla da süsleme yapılır. 


Vişne taneleri de arasında ve üstünde kullanılır, damla çikolata veya hindistan cevizi ile süslenir. Dolapta dinlenmeye alınır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s