Patlıcanlı Börek

 

2015-11-01 ptlcnbrk

Patlıcanla yapılan her şey güzel olduğu için bu da öyle tabi ki.


Malzemeler

4 yufka

zeytinyağı

galeta unu 

su

500 gr. kıyma

4 kemer patlıcan

4 sivri biber

1 soğan

2-3 diş sarımsak 

zeytinyağı

tuz, karabiber vs.

Yapılışı

Önce patlıcanlar küp doğranıp tuzlu suda bekletilir. O beklerken yağda sırasıyla doğranmış soğan, sarımsak, kıyma, biber kavrulur. Patlıcanlar da eklenip kapağı kapatılarak yumuşayana kadar pişirilir.

Yufka 6 dilime bölünüp fırça ile zeytinyağı sürülür ve kenarına harç koyulup kalın sigara böreği şeklinde sarılır.

Bir tabağa su, diğerine galeta unu koyulup börekler önce suya batırılıp ardından galeta ununa bulanır. 200 dereceli fırında 3. seviyede 3D ayarda 27 dakika (pembeleşinceye kadar) pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s