Susamlı Kurabiye

susamkrby20150820

Marketlerde satılan ve bir yöremizin adıyla meşhur olmuş markanın tuzlu kurabiyesi var, üstü susam kaplı. Ağızda dağılan harika bir kıvamı var. Onu yakalamaya çalışmıştım ama daha güzel oldu 🙂 Onlar biraz daha küçük yalnız.


Malzemeler


250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yumurta sarısı (akı üzerine)

1 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı mahlep

1/2 çay bardağı nişasta 

4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu


susam, çörek otu

1 yumurta akı


Yapılışı


Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler yoğrulur, Son olarak un ve kabartma tozu eklenir. Kıvamı oyun hamuru gibi olana kadar un eklenir. Sonra küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanır, Önce yumurta akına sonra susama bulanıp tepsiye dizilir. 180 derecede 3D ayarda 3. kademede 30-35 dakikada pişer. 


55 tane civarı çıkıyor. Vakit darsa, merdaneyle unlanmış tezgahta açılarak da yapılabilir. Üstüne yumurta akı sürülür, susam serpilir ve küçük dilimlenir yine çok sayıda kurabiye olacak şekilde.


Not: Yumurta akı 1’den fazla da gidebilir. Ve teker teker yuvarlamak bazen zamana sığmıyor; tezgahta merdaneyle açılıp üstüne susam da serpilebilir ama bu hali daha güzel oluyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s