Orman Kebabı

20150308ormankbb

Çok lezzetli bir yemek, tadı garanti.


Malzemeler

1 kg. kuzu eti

3-4 patates

4 havuç

1/2 kavanoz bezelye konservesi

1 büyük soğan

3-4 diş sarımsak

salça

su

zeytinyağı, tereyağ

tuz, istenen baharatlar

Yapılışı

Soğan yağda kavrulur, sararmadan et eklenir, biraz su ilavesiyle düdüklüde pişmeye bırakılır. Fissler’de  dakika 2. kademede pişirilir.

Ayrı bir tencerede önce havuçlar, ardından patatesler son olarak da bezelyeler ilave edilmek üzere sebzeler de biraz pişirilir. Çok az su eklemek de gerekiyor. Veya ayrı tencere yerine etin kapağını açınca oraya da koyup pişirilebilir ama o zaman eti daha az pişirmek gerekiyor.

Göveçte hepsi biraraya getirilir, salçalı su -ve düdüklüdeki etsuyu- eklenir. Üstüne tereyağ parçaları koyulup fırına verilir. 200 dereceli fırında 2. seviyede alt-üst ayarda 25-30 dakika pişirilir (kontrol edilir). Bu ölçü 8-10 kişiye yeter.

Not: İlk yaptığımda patatesler ve et, fırına girmeden önce tam olarak pişmişti, o zaman fırının 4. seviyesine koyup 170 derecede ızgara ayarıyla 15 dakika sadece üstünün kızartmıştım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s