Ispanaklı Kiş – 2

20150125spnkks

Daha önce de ıspanaklı kiş yapmıştım ama bu daha iyiydi. Dolgusuna krema ekledim, lezzet vermiş. Sonu garanti tariflerden faydalandım, kendisine teşekkür ederim.


Malzemeler

100 gr. tereyağ

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta (küçüktü)

aldığı kadar un (bir kısmı tam buğdaydı)

yarım paket kabartma tozu

tuz (eklemeyi unuttum)

 

400-500 gr. ıspanak

1 soğan

2-3 diş sarımsak

zeytinyağı

tuz

 

1 paket krema

1 su bardağı kaşar rendesi (göz kararı koydum)

1 yumurta (küçüktü)

Yapılışı

Oda sıcaklığında tereyağla diğer hamur malzemeleri karıştırılarak sertçe bir hamur tutulur. Yağlanmış borcam büyük tart kalıbına yayılır. Borcam olmasa daha iyi pişiyor aslında. Borcam ise fırının 1. seviyesine, daha iletken bir kalıpsa 2. seviyeye yerleştirilip 170 derecede, alt-üst ayarında biraz pembeleşene kadar pişirilir. 

Soğan biraz kavrulur, ardından ezilmiş sarımsaklar eklenir. Daha sonra ıspanaklar eklenir ama çok fazla öldürülmez, sadece kabarıklığını kaybetmesi yeterli. Suyu süzülüp ılınması için başka bir kaba alınır. Soğuyunca krema, yumurta ve kaşar rendesi eklenir.

Ispanaklı harç, soğumuş olan kiş hamuruna yayılıp tekrar fırına verilir. 2. seviyede, 180 derecede, alt-üst ayarında ve yaklaşık 40 dakika pişirilir veya değişik fırın ayarlarına göre ifade edecek olursak; fazla pembeleşmeden alınır.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s