Şekerpare

20150119sekerpare

Portakalağacı‘na bu güzel tarif için çok teşekkür ederim. Bu haliyle mükemmel oluyor ama yine de limon / portakal kabuğu rendesi ilavesiyle daha güzel olabileceğini düşünüyorum, deneyince yazarım inşallah.


Hamur Malzemeleri

250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)

1 su bardağı pudra şekeri

2 yumurta (akının çok azını ayırdım)

2 yemek kaşığı irmik

4 yemek kaşığı hindistan cevizi

4 su bardağı -civarı- un (1 dolu kaşık daha ekledim)

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker

fındık

Şerbet Malzemeleri

3 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1/2 limon suyu

Yapılışı

Önce şerbet hazırlanır. 5 dakika kaynatılıp limon suyu eklenir, bir taşım daha kaynatılır ve ılınmaya bırakılır.

Yumurta akının çok azı fındıkları yapıştırmak için ayrılır. Malzemelerle kurabiye kıvamında bir hamur tutulur (ele yapışmayan, fazla sert olmayan). 

Fırında 3D pişirme ayarında, 180 derecede ve 3. seviyede pembeleşene kadar pişirilir. Yaklaşık 25 dakika sürüyor pişmesi. 

Fırından çıktıktan sonra 2-3 dakika bekletilip ılık şerbet gezdirilir ve üstüne tepsi kapatılır.

Bu ölçüyle 24 adet çıktı.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s