Tahinli Lokum

20150112tahinlilokum

Kaç defadır yapıyorum, çok beğendik. Yapımı da gayet basit.


Malzemeler

2 su bardağı su

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı zeytinyağı

1/2 su bardağı toz şeker

1 yumurta

bir tutam tuz

2 paket kuru maya

aldığı kadar un (bir kısmı tam buğdaydı)

 

1 su bardağı toz şeker (veya biraz eksik)

tahin (0,5 kg’ı aşkın)

 

2 kaşık pekmez 

2-3 kaşık zeytinyağı

Yapılışı

Hamurun tamamı unlanmış tezgahta merdaneyle açılır. 90 cm. çapındaki masada olabildiğince büyük ve olabildiğince kare açmaya çalıştım.

İçine şeker serpilir, kaşıkla tahin gezdirilir. Tahini, hamurun her tarafını kaplayacak kadar çok dökmüyoruz ama bolca kullanılırsa daha lezzetli oluyor. Her iki kenarından rulo yapmaya başlanır, ortadan ikiye kesilir. Rulolar 2 parmak kalınlığında kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dik olarak yerleştirilir.

Üstüne, özellikle kenarlarına pekmez ve yağ karışımı fırçayla sürülüp 190 dereceli fırına verilir. 2. seviyede alt-üst ayarda yaklaşık 30 dakika pişirilir (kızarana kadar).

Not: 2 ruloyu kestiğimiz yerdeki hat boyunca tahin dökmezsek rulo daha kolay kapanıyor, yoksa kesilen yerden tahin akıyor, toparlamak zor olabiliyor. 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s