Midye Börek

midyebrk

Tarifinde çok değişik bir şey olmasa da, şekli itibariyle birkaç yıl önce çok popüler olmuştu.


Malzemeler

3 yufka

1 yumurta

1/2 su bardağı su

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı yoğurt

250 gr. peynir

maydanoz

Yapılışı

Yufka tezgaha serilip 4 eşit parçaya bölünür. Harç, her tarafına fırçayla sürülür. Her bir çeyrek parça, dairenin merkezi ve yayın ortası birleştirilerek fiyonk şekli verilir. Fiyonkun her iki kolu da ortada birleştirilip üst üste koyulur. Orası, böreğin peynir koyma yeri. Peynir koyulup pileli kısma doğru sarılır, sonra pileli yeri üste getirilerek tepsiye dizilir. Yapımı anlatımından daha kolay olan bir tarif 🙂

midyebrk02

180 derecede 3. seviyede pizza ayarında 20-22 dakika pişirilir.

Böreği ıslatmak için yapılan harç, sadece su ve yağdan da oluşabilir aslında; öyle daha çıtır oluyor. Ama ertesi günü ısıtıp yemek için biraz yumurta, yoğurt ilaveli tercih ediyorum.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s