Mantarlı Pilav

mantarpilav

Hayranı bol bir tarif bu.


Malzemeler

2 su bardağı pirinç

500 gr. mantar

2,5 su bardağı su

-varsa- az miktarda et suyu (su miktarından azaltarak)

1 limon

tereyağ, zeytinyağı

tuz, -isteğe göre- zerdeçal

Yapılışı

Pirinç, tuzlu suda ıslatılır. Mantarlar -bence- öncelikler yıkanır. Başka türlüsü içime sinmiyor çünkü. Sonra büyüklüğüne göre 2’ye, 4’e vs. bölünür. Kesilen mantarlar 1/2 limon sıkılmış suya atılır. Zeytinyağda pişmeye bırakılır, yarım limon sıkılır. Ara ara karıştırılır, suyunu çektiğinde tereyağ ve pilavın suyu eklenir. Et suyu varsa 1-2 kepçe kadar kullanılır, daha lezzetli olur. Su kaynadığında yıkanıp süzülmüş pirinç eklenip pişirilir. Dinlendirilip afiyetle yenir.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s