Fındıklı Kurabiye – 2

findikkurabi

Klasik ve şık, bunu seviyorum. Yapmak da eğlenceli 🙂 Başka hamur tarifleriyle de yapılabilir, çok önceden denemiştim meselâ, fotoğrafsız bir tarif olarak duruyor. Bir de henüz yayınlamadığım lokumlu kurabiyenin hamuruyla da güzel oluyor 😉


 

 

Malzemeler

 

250 gr. tereyağ

6 yemek kaşığı toz şeker

2 yumurta sarısı

0,5 su bardağı yoğurt

3,5 su bardağı un (veya aldığı kadar)

0,5 su bardağı nişasta

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilya şekeri

 

2 yumurta akı

1,5-2 su bardağı fındık kırığı

 

Yapılışı

 

Bütün malzemeler yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Tarifteki un miktarı değişebilir.

 

Cevizden az büyük bezeledim, 28 adet oldu. 180 derece, 3. seviye, 3D (turbo fanlı) pişirme, 21 dakika sürdü. Süreyi bizdeki fırına göre yazıyorum tabi ama muhakkak sonlara doğru gidip gelip kontrol etmek lazım. Piştikten sonra 2 dakika fazla pişmesi bile faciayla neticelenmesine yol açabilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s