Galeta Unlu Poğaça

galetaunpo

Tarifin sahibi Nermin Hanım. Onun ölçüsü aşağıdakinin 2 katıydı, ama yine tek yumurta vardı. Yumurta ve bir de sirke ve mahlep ekledim. Çok beğendik, Nermin Akyıldız’a çok teşekkür ederim.


 

 

Malzemeler

 

125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 yumurta

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı mahlep

aldığı kadar un (çoğu tam buğday)

1 paket kabartma tozu

 

250-300 gr. peynir

maydanoz

 

1/2 kase galeta unu

 

Yapılışı

 

Hamur malzemeleri yoğrulup kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Tarifinde yoktu ama ben dinlendirdim; o an pişirmeye vaktim kalmamıştı çünkü. Sonra bezelere bölünüp küre şeklinde kapatılır, galeta ununa bulanıp birleşim yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir. 200 dereceli fırında 3. seviyede 3D’de 27 dakika pişirilir. Yukarıdaki ölçüyle 24 adet poğaça çıktı.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s