Elmalı Erikli Turta

elmalierikliturta

Buzlukta eski turtalardan kalan malzemeleri değerlendirdim. Erik marmelatı da vardı yazdan ve erik çok yakıştı yine. 2 elmadan püre yapıp ekledim sadece. 32 cm.lik borcam turta kalıbında pişirdim.


 

Malzemeler

 

250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)

1 yumurta

2 kaşık yoğurt

1/2 su bardağı toz şeker

aldığı kadar un (2 bardak beyaz + 2 bardak tam buğday)

1/2 paket kabartma tozu (1 de oluyor)

1 tatlı kaşığı vanilya şekeri


4 elma

4 yemek kaşığı toz şeker

1 silme tatlı kaşığı tarçın

kırık ceviz

1 kase erik püresi (erikli turtadan kalan)

 

Yapılışı


Küp doğranmış tereyağ ve diğer malzemelerle serte yakın bir hamur yoğrulur. Üçte ikisi yağlanmış kalıba yayılır. 160 dereceli fırında 1. seviyede alt-üst ayarında hafif pembeleşene kadar pişirilir. 

 

Pişerken hamurun ayrılmış olan üçte birlik kısmı merdaneyle açılıp şeritler halinde kesilir. Turta hamuru fırından çıkarılıp önce elma püresi üstüne de erik marmeladı yayılır. (Erik yoksa elma sayısını 5’e çıkarmak iyi olur tabi.) Üstüne şeritler dizilir ve tekrar fırına atılır, bu sefer 2. seviyede yine 160 derecede pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s