Fissler Düdüklüde Pişirme Süreleri

fisslercookingtime

Fissler düdüklü tencerede şimdiye kadar tecrübe ettiğim pişirme süreleri aşağıdaki gibidir. Kullandıkça listeyi geliştiririm inşallah.

 

Yukarıdaki fotoğraf İzmir Ödemiş Gölcük’ten…

 


 

 

1. kademe

pırasa 2 dakika

iç bakla 3-4 dakika (4 dakika biraz fazla geldi)

enginar 2 dakika (yemek olarak; dolma değil)

erik, kayısı (şerbet için) 5 dakika

mantı (ev yapımı) 1 dakika

kırmızı mercimek 3 dakika (2 bardak mercimek + 4-5 bardak su)

küp patates 2 dakika

börülce 3-4 dakika

barbunya 2,5 dakika

taze fasulye 7-8 dakika



2. kademe


köy tavuğu 22 dakika

hindi 25 dakika

tavuk but 6 dakika 

dana eti (kuşbaşı) 10 dakika

kuzu eti (kuşbaşı) 7 dakika

kuzu incik 20 dakika

kuru fasulye 3 dakika (ıslatılmış)

nohut 6 dakika (ıslatılmış)

buğday 9 dakika (ıslatılmamış)

darı 7 dakika 

 

Not: Yukarıdaki dakikalar, yemek piştikten sonra tencerenin buharı çıkana kadar kapağı açılmamak suretiyle alınmıştır. Kapağı hemen açacaksak süreyi biraz arttırmak gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s