Fırında Patatesli Köfte

Köfteleri, patatesleri kızartıp koyarsak İzmir köfte oluyor. Onu da yayınlarım inşallah. Bunu yapmak daha az uğraştırıyor tabi ki.

izmirkofte


 

Malzemeler

 

800 gr. kıyma

3 dilim ekmek

1 büyük soğan

1 yumurta

1 tatlı kaşığı silme karbonat

1 yemek kaşığı tuz

karabiber, kimyon, pul biber vs.

 

4 patates

 

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

2-2,5 su bardağı sıcak su

 

tereyağ + zeytinyağı

 

Yapılışı

 

Kıyma diğer malzemelerle birlikte yoğrulur, bezelenir. Patatesler elma dilimi şeklinde dilimlenip göveçin zeminine dizilir. Üstüne köfteler sıralanır, sos malzemeleri ocakta kaynatılıp üstüne dökülür. Parçalar halinde tereyağ koyulur ve biraz zeytinyağı gezdirilir (bunun ölçüsü yok, göz kararı).

 

180 derece 2. rafta 3D pişirme (turbo) 90 dakikada pişti, köfteleri yanmasın diye çevirdim.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s