Islak Kek

islakkek

Bütün iş yerinin onayını almış olan bu tarif, iş arkadaşım Nurhan Hanım’a ait, sadece sosun yağını ve şekerini biraz azalttım. Tadı, kıvamı çok güzel gerçekten; bu vesileyle kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Ölçüler büyük dikdörtgen borcam veya o ebatta bir tepsi için uygun.



Malzemeler


5 yumurta

300 gr. toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı fındık yağı

350 gr. un

50 gr. kakao

2 paket kabartma tozu

2 tatlı kaşığı vanilya şekeri


Sos Malzemeleri


1 su bardağı süt

1/2 su bardağı fındık yağı 

100 gr. toz şeker 

25 gr. kakao 


Yapılışı


Yumurtayla şeker, sonra diğer malzemeler çırpılır. Yağlanmış kalıba dökülüp 170 dereceli sıcak fırında 2. seviyede yaklaşık 45 dakika pişirilir (kürdan testi yapıyoruz). 

 

Kek pişerken, sos ocağa alınıp şeker eriyene kadar karıştırılır. 

 

Kek çıkarılıp 5 dakika bekledikten sonra dilimlenir ve her dilim kürdanla 3-4 yerinden delinir. Ardından sos dökülür. Sosunu çektikten sonra üstüne hindistan cevizi serpilir, servise hazırdır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s