Kestane Püreli Çikolatalı Tart – 2

kestanepurelitart

Tartları çok severim, hem şık hem pratik. Hele dolgu malzemeleri hazırsa çabucak hazırlanıveriyor. Bu misalde olduğu gibi 🙂


 


Hamur Malzemeleri

 

125 gr. tereyağ (soğuk)

1 yumurta

1 çay bardağı pudra şekeri (42 gr.)

250 gr. un

1 çay kaşığı kabartma tozu (tercihe bağlı)


380 gr. kestane püresi (1 küçük kavanoz)

200 gr. krema

200 gr. bitter çikolata


Yapılışı


Hamur çok fazla yoğrulmamak kaydıyla hızlıca birleştirilir, kalıba yayılır ve 175 dereceli fırında pişirilir.


Krema kaynatılıp çikolata ilave edilir, sıcaklığıyla eritilir. Kestane püresi de eklenir ve soğutulup mikser ile çırpılır. Soğumuş olan tart hamurunun içine doldurulup buzdolabına dinlenmeye alınır. 1-2 saat sonra yemeye hazırdır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s