Lokum Kek – 2 (Lamington)

lamington2

Sıvı yağlı versiyonunu denedim bu sefer, perhizliler için özellikle. Keki sade haliyle kendi başına da yenebilecek gibi iddialı, kıvamı özellikle.


Kek Malzemeleri


4 yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

0,75 su bardağı koyu ayran (süt de olabilir herhalde)

0,75 su bardağı fındık yağı

1 limon kabuğu rendesi

2,5 su bardağı un

0,5 su bardağı nişasta

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker


Sos Malzemeleri


2,5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker 

5 yemek kaşığı kakao (50 gr.)

40 gr tereyağ 


2 su bardağı hindistan cevizi (ölçmedim aslında)

Yapılışı


Yumurtayla şekerden başlayarak sırasıyla çırpılır. 170 dereceli önceden ısırılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. Fırının 2. rafında alt-üst ayarında.


Sos malzemeleri bir kapta çırpma teli yardımıyla pişirilir. Bir taşım kaynadığında ocak söndürülür, tereyağ eklenip karıştırılır. Ara ara karıştırılarak kabuk bağlamadan soğuması sağlanır.


Kek soğuduğunda dilimlenip (6×6’lık matris oluyor) çatalla önce sosa sonra hindistan cevizine bulanır. Servise  hazırdır. Veya servis anına kadar buzdolabında muhafaza edilebilir.

 

Sos ve hindistan cevizinin kalanına göz kararı yumurta, şeker, un vs. eklenip küçük bir kalıpta kek yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s