Şalgamlı Bulgur Planı

salgambulgur

Lezzeti de görüntüsü gibi çekici. Şalgam içmediğim halde afiyetle yedim 🙂


 

 

Malzemeler

 

1 lt. şalgam suyu (5 su bardağı)

2,5 su bardağı pilavlık bulgur

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 çorba kasesi kornişon turşu

2 çorba kasesi mısır

1/2 demet dereotu

1/2 demet maydanoz

1 limon suyu (1/4 su bardağı max.)

biraz nar ekşisi

1 tatlı kaşığı tuz

 

Yapılışı

 

Tencereye şalgam suyu ve yağ alınıp kaynayınca bulgur içine atılıp orta ateşte kapağı açık olarak pişirilir. Kapatmaya yakın tuz, limon suyu ve nar ekşisi eklenir. Pilav soğuyunca diğer malzemeler ilave edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s