Portakallı Topkek

portakallitopkek

Bu kombinasyona eşimin de katkısı oldu, limon kabuğu ve üzüm gibi. Hafif, klasik bir tat.


 

Malzemeler


3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı portakal suyu

1 çay bardağı fındık yağı 

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker

1/2 su bardağı kuru üzüm (unlanmış)


Yapılışı


Yumurta ve şekerden başlayarak sırasıyla önce sıvılar sonra kurular şeklinde çırpılır. 180 dereceli fırında pişirilir, büyük kapsüllerle 12 adet çıkıyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s