Bol Sütlü Su Böreği

sutlusuboregi

Su böreği taklidi yapıyor yani 😉 Ama taklit olarak oldukça başarılı…


 

Malzemeler

 

5 yufka

2 su bardağı süt

1/2 su bardağı tereyağ + zeytinyağı karışımı (zeytinyağı azdı)

3 yumurta

 

beyaz peynir

maydanoz

 

Yapılışı

 

Yufkalar, aralarına fırçayla harç sürülerek büyük dikdörtgen borcama buruşuk bir şekilde serilir. 3. yufkanın üstüne peynir, maydanoz karışımı serpilir. En üstteki yufka düzgün bir şekilde yerleştirilip dilimlenir ve kalan sıvı harç her tarafını ıslatacak şekilde üstüne dökülür. 200 dereceli fırında 1. kademede yufkalı börek ayarında (hem alt ısıtıcılar çalışıyor, hem fan) 30 dakika pişirilir. 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s