Fırında Paçanga Böreği (Yumuşak)

firinpacangasoft

Uzunca bir aradan sonra eriksiz tariflerle devam ediyoruz 🙂 

 

Paçanga yağda kızarır ve çıtır olur genelde ama bunu fırında pişirdim ve yumuşak olsun diye yoğurt bile koydum harcına, n’apalım böyle… Yeşil biber de doğramaya niyetlenmiştim ama mutfağa girdiğim saat dolayısıyla vezgeçtim.


Malzemeler

 

 

2 yufka

2 küçücük yumurta (1 iri yumurta da olur)

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı su

4 yemek kaşığı zeytinyağ

 

75 gr. pastırma

8 dilim kaşar

 

Yapılışı

 

Harç karıştırılıp yufkanın yarısına sürülür, diğer yarısı üstüne katlanıp ona da sürülür. Dörde bölünüp her bir dilimin geniş kısmına pastırma ve kaşar dilimleri koyulup sarılır. Diğer yufkaya da aynı işlem uygulanıp kalan harç üstlerine de sürülür. 200 dereceli fırında 3. rafta pizza pişirme ayarında pişirilir (bunu kendime not olarak yazıyorum; her fırının pişirme programı farklı oluyor tabi).

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s