Erikli Turta – 4

erikliturta4

Üst üste 4 erikli tarifle -hattâ bunlardan üçünü bir haftaya sığdırarak- kendi başıma erik etkinliği yaptım galiba 🙂 Bu seferki de pratik; tarif Oktay Usta‘dan ve beğendik yine. Lezzet sıralaması yapacak olursak 2. sırayı alır. Birinciliği ‘harika‘ olanı kaptı.


 
Malzemeler

 
125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta (küçükse 3)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı robotta çekilmiş fındık (en ince haliyle)
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
 
10 erik
tarçın + 1 yemek kaşığı toz şeker
 
Yapılışı
 
Hamur yoğrulup yağlanmış tepsiye yayılır. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor. Tepsi olarak mini fırın tepsisi kullandım. Üstüne erikler ortadan kesilip ters kapatılır. Tarçın ve toz şeker serpilir. 170 derecede 2. kademede alt-üst ayarında 35 dakika pişirilir. 
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s