Erikli Alt-Üst Keki

eriklialtustkeki

Yaz kapanmadan erikli bir tarif daha 🙂 Ama sıvı yağ, zeytinyağı olmamak şartıyla. Fındık yağı olabilir, kokmuyor.



Malzemeler


3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı mandalin suyu

1/2 su bardağı sıvı yağ + tereyağ karışımı

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilya

 

3-4 erik (ince dilimlenmiş)

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı pekmez


Yapılışı


Yağlanan tepsiye pekmez sürülüp toz şeker serpilir, üstüne dilimlenmiş erikler dizilip onun da üstüne kek karışımı dökülür. 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir (fırına göre değiştiği için kürdan testi yapılır). Soğuyunca ters çevrilir.

 

26 cm’lik kelepçeli kalıp kullandım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s