Erikli Turta (Harika)

erikliturta

Bu tarifin bir hatırası oldu; henüz 3 yaşını doldurmayan yeğenimin “harika olmuş” dediği bir tarif bu 🙂 Daha önce yaptığım bir tarifin az değişiği, o küçük kalıptaydı ve rengi bu kadar albenili değildi ama lezzet aynı.


 

Malzemeler


300 gr. un

175 gr. tereyağ 

75 gr. toz şeker 

1 yumurta (hafif çırpılmış)

bir çimdik tuz


200 gr. çekilmiş fındık

2 yumurta akı

4 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı su


10 adet kırmızı erik (adedi büyüklüğüne göre değişebilir)

3 kaşık toz şeker


Yapılışı


Soğuk küp doğranmış tereyağ, diğer malzemelerle hızlıca karıştırılıp hamur hazırlanır, büyük boy (32 cm) borcam tart kalıbına veya o büyüklükte bir tepsiye yayılır. Bu sefer kenarlarını yükseltmedim, sadece tabanına yaydım ve borcam kullandığım için tabanı önceden pişirdim; aksi takdirde çiğ kalabilirdi. 180 dereceli fırında biraz pembeleşene kadar pişirilir. 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s