Yulaflı Kurabiye (Leyla’nın)

yulaflichewy

Türünün en başarılı kurabiyesi bence, 10 numara oldu. Leyla’nın kahve dükkanı‘nın tarifi. 


 


Malzemeler


230 gr. tereyağ (eritilip ılıtılmış veya oda sıcaklığında)

3/4 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı pekmez

2 yumurta

2 çay fincanı tam buğday unu

1,5 çay fincanı yulaf

1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme)

1 tatlı kaşığı vanilya

çok az tuz

1 çay fincanı damla çikolata/kuru üzüm

kuru üzüm varsa tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçal


Yapılışı


Yağa şeker, pekmez ve yumurta eklenip mikser ile çırpılır. Un, tuz, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır. Yulaf karıştırılır ardından çikolata veya kuru üzüm eklenip karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dondurma kaşığıyla aralıklı koyulup 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir (3D ısıtma, yaklaşık 12 dakika.).


Bu ölçüyle 32 adet kurabiye çıktı.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s