Karışık Meyve Suyu

meyvesuyu

Yaz aylarında ilk tercihim; ev yapımı karışık meyve suyu 🙂 Aşağıdaki 3’lü favorim ama fotoğraftakinde sadece erik ve şeftali var.


 

 

Malzemeler

 

Erik

şeftali

kayısı

toz şeker, pekmez (tercihe bağlı)

 

Yapılışı

 

Meyvelerin çekirdekleri çıkarılıp az suyla düdüklüde pişirilir ve blenderdan geçirilir (Fissler için 1. kademede 5 dakika yeterli). Biz çoğunlukla tatlandırmadan meyvenin kendi tadıyla tüketmeyi tercih ettik ama şeker veya pekmez eklenebilir damak tadına göre.

 

Bardağın 1/4 veya 1/5’i kadarına konsantre içecek koyulup sulandırılır.

 

Siyah üzüm de eklenebiliyor, ayrı kaynatıp süzülerek kullanıyoruz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s