Fincan Böreği

fincanboregi

Çıtırlığıyla sigara böreğinden açık ara önde. Çocukken bizim evde bundan o kadar sık yapılırdı ki, ondan şişmanlıyorlarmış meğer. Kara listede aslında ama müthiş bir şey ne yazık ki…


 

Malzemeler

 

1 su bardağı su

3-3,5 su bardağı un

1 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşığı silme tuz

 

200 gr. beyaz peynir

maydanoz

 

Yapılışı

 

Hamur yoğrulup dinlendirilir. Sonra 6 bezeye bölünüp her biri pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına yağ sürülerek üst üste koyulup oklavayla büyütülür. 50-60 cm çapında açılır. Hamurun yarısına peynirli harç koyulur, diğer yarısı peynirli kısmın üstüne kapatılır. Elde edilen yarım ay şeklindeki hamur, kesiciyle istenilen şekillerde kesilip kızgın yağda kızartılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s