İslim Kebabı

islimkebabi

Ölçüler 18 adet içindir yani 9 porsiyon. Bazı yemekler vardır; miktarı artsa da zahmeti artmaz. Bu onlardan değil işte 🙂


 

 

Malzemeler

 

800 gr kıyma

2-3 dilim ekmek (ıslatılmış)

1 yumurta

1 soğan

1 tatlı kaşığı silme karbonat

1 tatlı kaşığı limon suyu

tuz, kimyon, pul biber, karabiber, hardal, kekik

 

10-12 patlıcan

domates, biber

yağ

 

1 dolu yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı

1/2 lt. su

 

Malzemeler

 

Köfte harcı yoğrulup dinlenmeye bırakılır. Vakit yoksa dinlenmeyebilir tabi, mesela bizde pek yoktu 🙂 18 beze yapılıp yassı yuvarlak bezeler halinde yağlanmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir.

 

Patlıcanlar alacalı soyulup 3-4 uzun dilim yapılır. 18 kebap için 36 patlıcan dilimi gerekiyor, her bir patlıcandan 3 dilim elde edersek 12 patlıcan lazım, 4 dilim çıkarsa 9 patlıcan. Patlıcan dilimleri yağda kızartılır ama çok öldürülmez; rahat kıvrılacak kadar yumuşaması ama dağılmayacak kadar diri kalması gerekiyor. Ilınınca ‘+’ şeklinde üst üste koyulup köfteler sarılır. Tepsiye ters kapatılır.

 

Biberler 4-5 cm. uzunluğunda kesilip ortadan ikiye ayrılır. Domatesler de biraz kalınca dilimlenir. Kürdana önce biber sonra domates dilimi geçirilip biber üstte kalacak şekilde patlıcanlı köftelere batırılır. 

 

Salçalı su gezdirilip 180 dereceli fırında biberler kızarana kadar pişirilir. 35 dakika civarı sürer.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s