Yarma Çorbası

yarmacorbasi

Annem koyun yoğurdu yapıp verince -kokusu bana çok ağır geldiği için- muhakkak bir kısmını böyle değerlendiriyorum. Böylece haftada bir bunun değişik versiyonları bizde pişer oldu artık Allah ne verdiyse. Mesela nohut yerine yeşil mercimek de olabilir. Buğday yoksa erişte olabilir, pirinç olabilir. İftar ve özellikle sahurlarda hem pratik hem besleyici, hem sindirime yardımcı; iyi oluyor yani.


 


Malzemeler


1/2 su bardağı buğday (yarma) (2. kademe 9 dakika, ıslatılmamış)

1/2 su bardağı nohut (ıslatılmış 2. kademe 8 dakika)

1 kase et suyu

su, tuz


1 çorba kasesi yoğurt (1,5 su bardağı kadar)

1 yumurta

1 yemek kaşığı un

1/4 limon suyu

1 yemek kaşığı sirke


yağ, nane


Yapılışı


Önce buğday bir taşım kaynatılıp suyu süzülür daha sonra pişmeye bırakılır. (Fissler düdüklüde 8 dakikada pişti) Nohut da ayrıca pişirilir (hazırda varsa dondurucudan kullanmak daha kolay oluyor). Sonra et suyu, su eklenip kaynatılır. (Bu aşamada çok fazla su koymuyoruz; kıvamı daha sonra ayarlanacak). Terbiye malzemeleri çırpılıp içine kaynamakta olan çorba suyundan eklenip ılıtılır. 3-4 kepçe eklendikten sonra tencereye karıştırarak yavaşça eklenir. Tuz ve gerekirse su ilavesi yapılır, kaynamaya bırakılır. Yağda nane yakılıp çorbanın üstüne gezdirilir. 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s