Şeftali Tatlısı

seftalitatlisi

Tarif, Tefal Actifry’a ait. (Tabi ki yapışmaz bir tencerede ara ara karıştırarak da pişirilebilir. Kaşık ölçüsü de yemek kaşığı gibi, silmeden biraz fazla) Çok hafif bir yaz tatlısı, hatta biz üstüne bal döktük tatlanması için; o kadar hafif. Şeftaliyle paralel bir lezzeti var, bir de ilaveten karamel kokusu…


 

 

Malzemeler

 

4 şeftali

2 ölçek (actifry kaşığı) toz şeker

2 ölçek pekmez

2 ölçek tereyağ

4 ölçek krema

 

Yapılışı

 

Şeftalilerin kabuğu soyulup diğer malzemelerle beraber Actifry’a alınır. Ön ısıtma yapmadan 15 dakika pişirilir. Süre bittiğinde suyunu çekmesi için yapışmaz bir tavada üstü açık 3-4 dakika kaynattım.

 

Tarifte bal kullanılmıştı, 40 derecenin üstündeki sıcaklıklarda balın toksik etkisi olduğu için, pekmez ve toz şekerle değiştirdim. 

 

Serviste bal, ceviz, krema ve toz tarçın kullandım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s