Beşamel Soslu Karnıyarık

besamelsoslukarniyarik

Evde geçirilen bir günün akşamı girilen tarifin zorluk derecesi daha yüksek oluyor görüldüğü gibi. Yanık küp kaşarlar da nazar boncuğu olsun; onların sebebi eşimin “2 dakikalık” bir şey anlatması, sağolsun 🙂


 

Malzemeler

 

6 patlıcan

1 büyük soğan

250 gr. kıyma

2 domates (veya 1 büyük)

7-8 dal maydanoz

2-3 dal nane

tuz, karabiber, toz biber, pul biber

 

1,5 su bardağı süt (300 ml.)

2/3 kahve fincanı un

2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

tuz

 

kaşar rendesi (küp doğradım)

 

Yapılışı

 

Patlıcanlar alacalı soyulup -maalesef- yağda kızartılır. “Zamanım var” diyorsanız yağlanıp fırında da pişirilebilir. Kızaran patlıcanlar bir fırın kabına alınır.

 

Soğan çok az kavrulur, rengi şeffaflaşınca kıyma ilave edilir. Ardından domates rendesi ve domatesler suyunu biraz çekince baharatlar. Son olarak yeşillikler eklenip altı kapatılır.

 

Beşamel sos için yağda un kavrulur. Biraz rengi esmerleşince süt eklenip sürekli karıştırılarak pişirilir. (Her zamanki ölçüyle yapmama rağmen tarifte yazılı miktardaki un yetmedi, 1 yemek kaşığı daha ekleyip blender tuttum hemen. Ama bu ekstrem bir durum olduğu için tarifi değiştirmiyorum.)

 

Patlıcanlar yarılıp önce kıymalı sos paylaştırılır. Sosun kalan sulu kısmı tepsiye dökülür, biraz daha su ilavesiyle. Kıymanın üstüne beşamel sos, onun da üstüne kaşar rendesi koyulur. 200 dereceli sıcak fırında kızarana kadar pişirilir. 3. kademe, 3D pişirme.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s