Tepsi Böreği – 2

kudretablaboregi

Kudret Ablamın tarifi. Onlarda yediğim daha güzeldi aslında, biraz daha çok kızarmıştı diye belki. Köy sütü kullandığı için de olabilir. Bir de eli değdi diye bence 🙂

 

Ölçüler bunun 1,5 katıydı, tepsi de öyle. Büyük kare borcama göre azalttım.


 

 

Malzemeler

 

4 yufka

2/3 su bardağı süt

1 parmak zeytinyağı (sütün üstüne eklenmiş)

 

350 gr. tulum loru, peyniri karışımı (ya da ne varsa)

maydanoz, dereotu

 

200 ml. maden suyu

2 yumurta

2 kaşık yoğurt

 

Yapılışı

 

Tepsi yağlanıp yufkalar buruşuk serilirken aralarına fırçayla süt+yağ karışımı sürülür. 2. yufkanın üstüne peynir serpilir. Son yufka kapak olacak şekilde düzgün serilip dilimlenir. Kalan süte maden suyu, yumurta ve yoğurt eklenip üstüne gezdirilir. 200 dereceli fırında yufkalı börek ayarında (hem alt ısıtıcılar çalışıyor, hem fan) 1. kademede pişirilir. Yanlış hatırlamıyorsam 30 dakika sürmüştü pişmesi. Bir de not; önce ikinci kata koymuştum baktım altı beyaz üstü kızarmaya başlamış, 15 dakikadan sonra bir kat aşağıya aldık. Malum, borcamın ısınması biraz zaman alıyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s