Vişneli Kup

visnelikup

Pratik, hafif, lezzetli…


 

 

Malzemeler


1 lt. süt

3/4 su bardağı un 

1/4 su bardağı nişasta (30 gr)

1 su bardağı toz şeker

2 yumurta sarısı

damla sakızı

200 ml. krema

 

2 su bardağı vişne

1 su bardağı su

1/2 su bardağı toz şeker

25 gr. nişasta

 

Yapılışı


Krema dışındaki malzemeler bir tencereye, vişne sosu malzemeleri başka bir tencereye alınır. Muhallebi çırpma teliyle, sos da kaşıkla karıştırılarak pişirilir. Muhallebi pişince krema eklenip mikserle çırpılır. 


Kaselere istenilen sırayla paylaştırılır. Araya 1’er yemek kaşığı vişne sosu koyunca, üstünü süslemek için de bir miktar artıyor ve iyi oluyor. Tercihe göre hindistan cevizi veya kavrulmuş fındık vs. serpilebilir.

 

Footoğraftaki kaselerden 11 adet çıktı. Peki, kaseler neden plastik? işe götürmek için 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s