Fındıklı Üzümlü Kurabiye

findiklikurupasta

Oktay Usta’nın tarifi.


 

Malzemeler


250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)

1 su bardağı pudra şekeri

2 yumurta (1’inin sarısı ayrılmış)

2 yemek kaşığı yoğurt

2/3 su bardağı kuru üzüm

2/3 su bardağı fındık kırığı (file kullandım ve biraz kavurdum)

5 su bardağı un (yarısı tam buğdaydı)

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker


Yapılışı


Yağ, şeker, yoğurt ve yumurtalar karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenip yoğrulur. Benim hamurun kıvamı kulak memesinden biraz daha sertti. Sonra fındık ve üzüm eklenip ceviz büyüklüğünde bezeler halinde yağlanmış tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam / file fındık vs. serpilir. 175 dereceli fırında pembeleşene kadar -yaklaşık 25 dakika- pişirilir. Bu ölçülerle 46 kurabiye çıktı.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s