Meyveli Etimek Tatlısı

meyvelietimektatlisi

Spontan değişikliklerle doğaçlama bir tarif oldu. Kedi dilinden etimeke, çilekten vişneye geçişli filan…


 

 

Malzemeler


1 paket etimek

1 su bardağı çilek marmeladı

1 su bardağı su


1 lt. süt

1 yemek kaşığı tepeleme un (30 gr) 

1 yemek kaşığı tepeleme nişasta (30 gr)

1 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu (30 gr)

1 su bardağı toz şeker

50 gr. tereyağ

1 tatlı kaşığı vanilya

damla sakızı

 

2 su bardağı vişne

1 su bardağı su

1/2 su bardağı toz şeker

1/4 su bardağı nişasta (30 gr)


Yapılışı


Etimekler büyük dikdörtgen borcama dizilip ılıtılmış çilek marmeladı + su karışımıyla ıslatılır. 

 

Tereyağ dışındaki malzemelerle muhallebi hazırlanıp piştikten sonra tereyağ ilavesiyle mikser ile çırpılır. Etimeklerin üstüne yayılır.

 

Muhallebi pişerken diğer yandan meyve sosu pişirilir. Muhallebinin üstüne rastgele gezdirilir; her tarafını örtmüyor zaten. İsteğe göre üstüne kavrulmuş file fındık vs. serpilebilir.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s